RECEPT BROWNIES:
Vetemjöl ca. 1,8 dl
Salt ½ tsk
Bakpulver ½ tsk
Choklad 1 ½ dl
Smör 10 msk
Socker 3 dl
Vaniljsocker 2 tsk
Ägg 3 st
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Vispa samman mjöl, salt och bakpulver i en separat skål
3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad och rör om tills det har smält och ta bort från plattan, rör sedan ner socker och vaniljpulver. Vispa ner ett ägg i taget i samma blandning. Vispa till en glansig och len smet.
4. Häll över de torra ingredienserna i chokladblandningen.
5. Häll över smeten i en form med aluminiumfolie (låt lite hänga över kanten så du lätt kan lyfta ur formen)
6. Grädda i ugnen i 35-40 minuter
7. Låt browniesen svalna och börja påbörja cookiedough bakningen.
RECEPT COOKIE DOUGH:
Rumstempraterat smör 1,2 dl
Socker 1,6 dl
Farinsocker 1,2 dl
Socker 1,6 dl
Farinsocker 1,2 dl
Mjölk 2 msk
Vaniljsocker ½ tsk
Vetemjöl 3 dl
Salt ½ tsk
Hackad mörkchoklad/chocolate chips 1,2 dl
Vaniljsocker ½ tsk
Vetemjöl 3 dl
Salt ½ tsk
Hackad mörkchoklad/chocolate chips 1,2 dl
1. Börja med att hacka den mörka chokladen
2. Vispa ihop smör och strösocker och farinsocker länge (ca 3 min).
3. Häll sedan i mjölk och vaniljsocker och blanda ihop ordentligt.
4. Ha sedan i vetemjöl och salt och vänd till sist ner den hackade chokladen.
5. Lägg på smeten över brownielagret och skär i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar